Boce ulja
Objavljeno: 2023-10-07

Šampion hrvatske za kvalitetu maslinovog ulja – Bovan d.o.o.


Međunarodna i najveća hrvatska manifestacija ocjenjivanja kvalitete maslinovog ulja – Noćnjak 2023. održana od 30.3. do 2.4. u Bluesun hotelu Alga u Tučepima, okrunila je, na svoju 25. godišnjicu, novog šampiona kvalitete maslinovog ulja – tvrtka Bovan d.o.o. za ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje Mati!

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo ispred tvrtke Bovan d.o.o. primiti titulu šampiona Noćnjaka 2023., najveće manifestacije maslinara i uljara u Republici Hrvatskoj, što dovoljno govori koliko je veliki uspjeh osvojiti titulu šampiona u ovako iznimnoj konkurenciji vrhunskih proizvođača i ulja. Naši proizvodi, ekološka ekstradjevičanska ulja Kota i Mati proputovali su svijet i globalno se afirmirali u kvaliteti sa platinum nagradama u Berlinu i Londonu, zlatnim medaljama sa natjecanja NYIOOC (New York), Olive Japan Tokyo, Dubai IOOC, EVOO IOOC Italy, uvršteni u svjetski vodič Flos Olei 2023., no današnja nagrada i titula šampiona Noćnjaka za nas ima posebno emotivan značaj.

Zahvaljujemo Zadružnom savezu Dalmacije na organizaciji i provedbi koja ničim ne zaostaje za najvećim svjetskim smotrama, državnim i županijskim tijelima javne vlasti i pripadajućim stručnim službama na potpori, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu u Osijeku, Institutu za jadranske kulture u Splitu te našim vrijednim djelatnicima i stručnim suradnicima čiji je rad i znanje neodvojivo ugrađen u sve zapažene uspjehe naših proizvoda.

Pred nama je ostatak puta kroz međunarodni znanstveno-istraživački multidisciplinarni projekt dokazivanja premium kvalitete maslinovih ulja kao nadstandarda postojećoj klasifikaciji, a koji uključuje pedologiju tla, uključivši mikrobiologiju s fitopatologijom kao i analitiku parametara suhe tvari u plodu kako bi se odredila optimalna zrelost i vrijeme berbe po sortama i lokacijama.“ Izjavio je za medije vlasnik tvrtke Bovan d.o.o. Neven Klinac.

Zahvaljujemo svim kolegama maslinarima na druženju i razmjeni iskustava, uz želju da postanemo još povezaniji s ciljem ostvarenja zajedničkih interesa na dobrobit i razvitak hrvatskog maslinarstva.

Vidimo se i sljedeće godine na Noćnjaku!

Više članaka