Boce ulja

EKOLOŠKO & EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE

Kota maslinovo ulje

Međunarodno nagrađivani prehrambeni proizvod vrhunske kvalitete koji odgovara najvišim klasifikacijskim standardima ekstra djevičanskih maslinovih ulja dobivenih iz plodova maslina certificirane ekološke proizvodnje.

Više o našim proizvodima

VRHUNSKI PROIZVOD

EKO proizvodnja

Maslinik se nalazi u dalmatinskom mjestu Nadin, službeno proglašenom kao najekološkije mjesto u Republici Hrvatskoj, posađen na zemljištu koje do tada nikada nije bilo korišteno poljoprivredne svrhe. Takvo zemljište nikada nije bilo tretirano kemijskim sredstvima niti gnojeno mineralnim gnojivima te je stoga bilo idealno za planiranje ekološke proizvodnje koja je od samog početka zasnovana na poštivanju i unaprjeđenju mikrobiologije tla zadržavanjem postojeće, i unosom ekološke organske tvari u potpunosti isključujući primjenu pesticida, herbicida, insekticida i mineralnih gnojiva u proizvodnji.

Ekološka proizvodnja predstavlja najveće jamstvo zdravstvene ispravnosti prehrambenog proizvoda uz aspekt zadovoljenja suvremenih oblika društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja s ciljem zaštite okoliša i bioloških raznolikosti. Maslinovo ulje Kota na deklaraciji uz oznake podrijetla s ponosom nosi certifikate i oznake ekološkog proizvoda Europske unije i Republike Hrvatske.

AUTENTIČNO PODRIJETLO

Izvornost i kvaliteta

Maslinova ulja Kota predstavljaju najvišu kategoriju ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz ekološkog uzgoja koji se temelji na uzgoju i dominantnoj zastupljenosti autohtonih hrvatskih sorti, osobito oblice i lastovke, koje maslinovom ulju Kota daju autentičnost i izvornost okusa i kvalitete dalmatinskom maslinovog ulja.

ZNANOST & TRADICIJA

Vrhunski stručnjaci i suvremene tehnologije

Podizanje i uzgoj nasada vodi se u suradnji s priznatim i cijenjenim stručnjacima s Agronomskih fakulteta u Zagrebu i Osijeku, stoga je primjena agrotehničkih mjera odgovarajuća najvišim standardima ekološke proizvodnje u Europskoj uniji, koja je certificirana i praćena od nadležnih ovlaštenih tijela. Procese berbe i prerade predvode prehrambeni tehnolozi na način da se laboratorijskim analizama ploda utvrđuje vrijeme optimalne zrelosti ploda, a time i termini berbe koji mogu biti različiti ovisno o sortama. Berba se obavlja ručno, a proces prerade obavlja se istog dana postupkom hladnog prešanja u uljari s odgovarajućim certifikatima za preradu ekološkog proizvoda.

Boca ulja